οΦεΤ: Το υπευθυνο κοινωνικο, ερευνητικο και περιβαλλοντικο αποτυπωμα ενοσ ιστορικου ομιλου

Φεβρουαριοσ 2024

Για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), το αποτύπωμα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες, στην έρευνα, στη νέα γενιά και στο περιβάλλον, έχει τεράστια προστιθέμενη αξία και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και για τους υπόλοιπους τομείς.

Με μία πορεία πάνω από μισό αιώνα ζωής, ο ΟΦΕΤ- που αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo- αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς, όχι μόνο για υγειονομικά δρώμενα, αλλά και για την κοινωνία.

Ο φορέας κοινωνικού χαρακτήρα «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ»- τον οποίο στηρίζει τα τελευταία δύο χρόνια η Όμιλος, μέσα από μία ευρεία Στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης- αποτελεί για την πρόεδρο και CEO του ΟΦΕΤ κυρία Ιουλία Τσέτη, ένα προσωπικό στοίχημα.

Ο Φορέας, αποσκοπεί στην υποστήριξη και αυτονόμηση εφήβων (16-18 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών), που προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης μέσα από προγράμματα εκπαιδευτικής κατάρτισης, ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και τη συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Η κυρία Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ΓΓ του ΔΣ του ΣΕΒ και Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece, στις 18 Ιανουαρίου 2024 σε εκδήλωση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ, επανέλαβε για ακόμη μία φορά, πώς θα συνεχίσει να στηρίζει τη νέα γενιά, ώστε να εκπληρώσει τα όνειρά της όσο άπιαστα και εάν μοιάζουν…

Ένα ακόμη προσωπικό στοίχημα της κυρίας Τσέτη, είναι η ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, το Ίδρυμα που δημιούργησε η ίδια, προκειμένου να στηρίζει απρόσκοπτα τους νέους ανθρώπους, είτε προέρχονται από το πεδίο των βιοεπιστημών, είτε από το πεδίο της έρευνας είτε από την τέχνη και τον πολιτισμό.

Με τον τρόπο αυτό, η κυρία Ιουλία Τσέτη στέλνει ισχυρό μήνυμα οι νέοι μας να παραμείνουν στην Ελλάδα και να αντιστρέψουν το κλίμα της αιμορραγίας της μετανάστευσης.

Για τον ΟΦΕΤ η στήριξη της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων, έχει την ίδια βαρύτητα με τη στόχευση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Όμιλος έχει υιοθετήσει τα SDGs και τα πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του λειτουργίας, στοχεύοντας να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό του αποτύπωμα, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα, παραμένοντας προσηλωμένη στην αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και στο Ηθικό Επιχειρείν.

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, στη διάρκεια της πανδημίας της COVID -19, απέδειξε περίτρανα ότι δεν κάμπτεται από τα δύσκολα και τα επείγοντα. Οι τέσσερις μεγάλες δωρεές του Unikinon (χλωροκίνη) και των αντισηπτικών προς το ελληνικό και κυπριακό υγειονομικό σύστημα, «αποτελούν το ελάχιστο χρέος μας προς τη δημόσια υγεία και την κοινωνία», είχε επισημάνει τότε, η κυρία Ιουλία Τσέτη.

Την ίδια ευαισθησία επέδειξε ο ΟΦΕΤ και στους πληγέντες της Θεσσαλίας και όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Άλλες δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος και που εντάσσονται στη Στρατηγική του έχουν ως εξής:

Το ποσό των 35.000 ευρώ δώρισε πρόσφατα η κυρία Τσέτη για την αποπεράτωση της κατασκευής του νέου κτιρίου διαμονής του προσωπικού του Επιτηρητικού Φυλακίου της μικρονήσου Στρογγύλης. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στη διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ».

Inspirational Mentors: Η κυρία Ιουλία Τσέτη, βρίσκεται μεταξύ των 75 προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, που λειτουργούν επιδραστικά και εμπνέουν τη νέα γενιά, να δημιουργήσουν start up, μέσα από τον διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – Company Program». Τη φετεινή χρονιά, η κυρία Τσέτη συνεργάζεται με το ΕΠΑΛ Μυκόνου, ενώ το 2023, ενέπνευσε τους μαθητές της Β’ Λυκείου του ΕΠΑΛ Κοζάνης.

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Τον Φεβρουάριο του 2022, η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ κυρία Ιουλία Τσέτη, σε συνεργασία με την Αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσαν στοχευμένες ενέργειες, προκειμένου οι πρόσφυγες, να μπορούν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

SCIENCE ON THE GO. Το Κινητό εργαστήριο επιστήμης, όπου οι επιστήμονες του Ομίλου, διδάσκουν το know-how σκευασμάτων (όπως δημιουργία στοματικών διαλυμάτων, συμπληρωμάτων διατροφής).

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ, με επισκέψεις σε άγονες περιοχές και συνεργασία με κατά τόπους Ιατρικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους, αλλά και την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία.

Η Green Team του ΟΦΕΤ με το σύνθημα Save the Sea, υλοποιεί μεγάλα περιβαλλοντικά προγράμματα, στα νησιά μας και την εμβληματική Δήλο, δίνοντας «φιλί ζωής» στο περιβάλλον μας και το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Συνεργασία με την Axion Hellas για στήριξη του πληθυσμού σε άγονες περιοχές και υποστήριξή τους σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η Ομάδα αιμοδοσίας του ΟΦΕΤ ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ με εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Η Running Team του ΟΦΕΤ, στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και τις γενναίες γυναίκες που παλεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

MAGIC DIABETES BUS: Το Χριστουγεννιάτικο Λεωφορείο που γυρνά στους δήμους της Αθήνας, της ΑΜΚΕ «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ» και το οποίο στηρίζει η InterMed, αποτελεί ευκαιρία για ενημέρωση και προληπτικές εξετάσεις του κοινού.

Η InterMed, στηρίζει τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση BE LIVE, καλύπτοντας τους κύκλους εξωσωματικής και τα διατροφικά συμπληρώματα υπογόνιμων ζευγαριών.

Για το 2024, η διοίκηση της InterMed, ανακοίνωσε έναν φιλόδοξο στόχο, που θα βοηθήσει στη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, η οποία πλήττεται από την υπογεννητικότητα. Η InterMed, σε συνεργασία με την Οργάνωση BE LIVE, υιοθετεί 16 υπογόνιμα ζευγάρια στα Διαπόντια νησιά μας, προκειμένου να στηρίξει όλες τους τις προσπάθειες για τη δημιουργία οικογένειας.

Οι βιομηχανίες του Ομίλου UNI-PHARMA & InterMed, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επίσης, «Top Employers 2024» στην Ελλάδα, ανακηρύχθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & InterMed, από το Ινστιτούτο Top Employer Institute. Η πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό «Top Employer» αποδεικνύει την αφοσίωση του οργανισμού σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μέσω των πολιτικών και καλών πρακτικών του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ιουλία Τσέτη
Linked In

© 2024 ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΕΤΗ