ενα μηνυμα για την εορταστικη βραδια και τα 10 χρονια του Fortune στην ελλαδα.

ιουλιοσ 2023

Ιουλία Τσέτη

Χρόνια πολλά, να τα εκατοστίσετε. Σηματοδοτήσατε σε αυτή τη 10ετία ένα νέο κεφάλαιο στο Ελληνικό Επιχειρείν. Σε μια 10ετία ανάμεσα σε αβεβαιότητες, σε πεσιμισμούς, με οικονομικές υφέσεις και με ανασύνταξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας εσείς αποδείξατε ότι η δημοσιογραφία γύρω από την επιχειρηματικότητα όταν είναι ισχυρή και καθαρή και έχει συγκεκριμένο στόχο για το μέλλον, όχι μόνο επιβιώνει αλλά μεγαλουργεί, γι’ αυτό σας ευχόμαστε από ψυχής να συνεχίσετε την ίδια ασυμβίβαστη πορεία και να συνεχίσετε να διασυνδέετε το Ελληνικό Επιχειρείν σήμερα, αύριο και στο μέλλον και στο διηνεκές. Είσαστε κυρία Παρετζόγλου κι εσείς όπως και εμείς σαν το σολομό που κολυμπάει ενάντια στο ρεύμα, έτσι κι εσείς πήρατε στις πλάτες σας αυτό το εγχείρημα και σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να γιορτάσουμε μαζί σας. Μαζί σας προσωπικά και μαζί με όλο το προσωπικό σας το οποίο σας εμπιστεύτηκε και δώσατε στο Fortune την ηγετική θέση αυτή που του αξίζει στην ελληνική κοινωνία. Ευχαριστούμε πολύ.

Με ποιες προκλήσεις ήρθε αντιμέτωπος ο Όμιλος Τσέτη

Αν κάτι που δεν έλειπε αυτή τη 10ετία ήταν οι προκλήσεις. Αλλά εμείς δε στεκόμαστε στις αντικειμενικές προκλήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος οι οποίες σας είναι γνωστές- οικονομικές, πανδημίες, ενεργειακές, κλιματικές αλλαγές, πληθωριστικές καταστάσεις συμπιεστικές, αποβιομηχανοποίηση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης κύρια, έλλειμα υψηλής εξειδίκευσης σε δεξιότητες κ.τ.λ.– αλλά στις προκλήσεις που θέτουμε σε εμάς τους ίδιους: να υπερβούμε τους παλιούς εαυτούς μας, να αμφισβητήσουμε τα κατεστημένα επιχειρηματικά μοντέλα, να βγούμε από τη ζώνη της ασφάλειάς μας και να διαταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά. Νομίζω τα κάναμε όλα σε αυτό τον Όμιλο.

Με αυτή την πεποίθηση και με αυτή την ορμή ενσωματώσαμε αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε όλο το φάσμα των επιχειρησιακών μας δραστηριοτήτων, ευθυγραμμιστήκαμε με τους Στρατηγικούς Στόχους του Οικουμενικού Συμφώνου – να και ο λόγος που είμαι και Πρόεδρος στο τοπικό Network Hellas των Ηνωμένων Εθνών – και με έμφαση στην περιβαλλοντική διαχείριση για την προαγωγή της συμπερίληψης και άρσης κάθε είδους διακρίσεων και αποκλεισμών στον χώρο εργασίας. Ενδυναμώσαμε τις σχέσεις μας και κάναμε ισχυρές σχέσεις με την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, συμπορευόμενοι έως τώρα σε πάνω από 60 έργα συνεργατικά και ταυτόχρονα έχουμε προχωρήσει στη συνίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων, οι περίφημες start- up που ακούμε όλοι μας, για να εισέλθουμε σε πεδία τόσο του τομέα Υγείας που είναι συμπληρωματικός ως προς το παραδοσιακό για εμάς χώρο του Φαρμάκου όσο και άλλους συγγενείς τομείς. Ωριμάσαμε τις επενδύσεις μας σε βιομηχανικές δυνατότητες , ενώ ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό των επομένων.

Οι πιο σημαντικές όμως προκλήσεις για εμάς βρίσκονται μπροστά μας και αυτό είναι επόμενο μιας και η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και τα ευρήματα στο κομμάτι των βιοεπιστημών είναι καθημερινά και εμείς πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση για να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις έτσι ώστε να δημιουργείται ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι κοντά στους συνανθρώπους μας μέσω της τεχνολογίας, παράγοντας προϊόντα και υπηρεσίες Υγείας με αυξημένη προστιθέμενη αξία και εμπνέοντας τους νέους επιστήμονες και τα νέα στελέχη να παραμείνουν στην χώρα μας και να τους δώσουμε τα εργαλεία, τη στήριξη και την ελπίδα για να δημιουργήσουν και να χτίσουν τον ΟΦΕΤ της επόμενης 10ετίας και όχι μόνο.

Ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη μέρα;

Είναι γεγονός ότι δε μπορείς να εμπνεύσεις κανέναν αν εσύ πρώτα δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον. Αυτή είναι η επιταγή και το ηθικό χρέος του κάθε ηγέτη, πόσο μάλλον και για εμένα την ίδια που ηγούμαι ενός τέτοιου μεγάλου σχήματος σήμερα, και οι ευθύνες μου είναι τεράστιες στους εργαζόμενους μου και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία. Για εμάς αυτό το όραμα στον ΟΦΕΤ είναι σαφές, συλλογικό και συμπαγές και το έχουμε θέσει ως κύριο προορισμό μας: Είναι ένα περιβάλλον υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης – αριστείας όπου ο κάθε συνεργάτης θα έχει το κίνητρο και τα εφόδια για να κατακτήσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, ως μέρος ενός συνόλου που στόχο έχει να υπηρετεί το χώρο της Υγείας ως πραγματικά σύγχρονος παγκόσμιος πολίτης. Αυτό το περιβάλλον όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, δε μπορεί παρά να είναι χωρίς στεγανά, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς «αόρατα και γυάλινα ταβάνια». Αυτό το περιβάλλον θέλουμε να διασφαλίσουμε στους εργαζόμενους μας κάνοντας τον Όμιλο μας HUB ισότητας, συμπερίληψης και διαφορετικότητας.

Αυτό είναι το όραμα μας για τον Όμιλο μας γιατί την καινοτομία την έχουμε κατακτήσει σε ένα βαθμό. Φυσικά πάντα με τη συνύπαρξη της τεχνολογίας , με τη βαθιά γνώση της εμπειρίας και την παράδοση.

Αυτό το περιβάλλον θα αποτελεί πρότυπο μιας καινούργιας εκβιομηχάνισης της χώρας, μιας καινούργιας δημιουργίας κόμβου καινοτομίας και συμπερίληψης και θα εμπνέει όχι μόνο τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά όλους τους συνανθρώπους μας που θα συναντιόμαστε όλοι μαζί στους δρόμους του Επιχειρείν προάγοντας την οικονομική μεγέθυνση και ευημερία στη Χώρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ιδρύσει εδώ και 6 χρόνια το Ίδρυμα ΑΜΚΕ Κλέων Τσέτης υποστηρίζοντας τη νέα γενιά με υποτροφίες για την επιστήμη και την τέχνη.

 

Ιουλία Τσέτη
Linked In

© 2024 ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΕΤΗ